02-01-2024, 22:12
Systemem działa bardzo powoli.
|
02-01-2024, 22:25
0 Zainstalowałbym z terminala, te mintowe nakładki odkąd pamiętam nie działają poprawnie.
Prowadzę to forum od roku 2007. Przez ten czas projekt minta bardzo negatywnie się zmienił, stąd mogą w moich postach być opinie z którymi można się nie zgadzać.
03-01-2024, 09:51
0 Kod: sudo apt-get install linux-generic-hwe-22.04-edge Prowadzę to forum od roku 2007. Przez ten czas projekt minta bardzo negatywnie się zmienił, stąd mogą w moich postach być opinie z którymi można się nie zgadzać. 0 Cześć.
Dzięki zaraz sprawdzę. Wczoraj wgrałem starsze jądro, przez menadżer. I wszystko fajnie działało. Także trafnie zdiagnozowałeś problem. Wielkie dzięki Dodano po pewnym czasie: Zrobiłem tak jak pisałeś i niestety jest lipa. Wczoraj wgrałem przez menadżer, uruchomiłem system i było dobrze. Teraz wróciłem do stanu poprzedniego. Chyba, że muszę zrobić coś jeszcze>
03-01-2024, 15:28
0 Potestuj z systemem załadowanym na pendrivie i przypatrz się obciążeniu i płynności systemu. Jeśli będzie ok to wina dysku.
03-01-2024, 18:56
0 (03-01-2024, 10:24)toomek13 napisał(a): Zrobiłem tak jak pisałeś i niestety jest lipa. Wczoraj wgrałem przez menadżer, uruchomiłem system i było dobrze. Teraz wróciłem do stanu poprzedniego. Chyba, że muszę zrobić coś jeszcze> Sprawdziłbym czy system czegoś nie wyrzuca jak zaczyna mulić: Kod: sudo dmesg -T Prowadzę to forum od roku 2007. Przez ten czas projekt minta bardzo negatywnie się zmienił, stąd mogą w moich postach być opinie z którymi można się nie zgadzać.
24-01-2024, 09:34
0 Odświeżę temat, bo chyba sprawa się wyjaśniła. Ktoś mi doradził, żebym wymienił dysk i tak też zrobiłem. Jednak to nie pomogło. Okazało się, że.. laptop muli, gdy jest odłączony od ładowarki.
25-01-2024, 11:04
0 Nie instalowałeś może jakiegoś narzędzia do zarządzania energią typu TLP, Powertop?
Często takie programy potrafią mocno ściąć wydajność przy pracy na baterii. |
« Starszy wątek | Nowszy wątek »
|
Użytkownicy przeglądający ten wątek: 1 gości