Ocena wątku:
  • 0 głosów - średnia: 0
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Miętowy Remix 22.1 xfce
2
Better response on post Miętowy Remix 22.1 xfceZaktualizowałem obrazy do wersji 22.1. Przeniosłem większość zmian z https://forum.linuxmint.pl/showthread.php?tid=2872.
Dodatkowo:
- Zaktualizowałem xfce do wersji 4.20.
- Dodałem konfiguracje wayland dla xfce. Działa średnio.

Testowałem instalacje tylko na maszynie z uefi z wyłączonym secure boot. Instaluje się poprawnie obok windows.

Dodatkowo zrobiłem obraz oznaczony jako hwe z kernelem 6.11.

URL do pobrania plików

https://sourceforge.net/projects/ulmlxde...-64bit.iso

https://sourceforge.net/projects/ulmlxde...it-hwe.iso

Sumy kontrolne:
Kod:
a64100a087069533f7e30db3748a77ea  MietowyRemix-22.1.1-xfce-64bit-hwe.iso
7bcd56d9706bf0234d97769727bcc31b  MietowyRemix-22.1.1-xfce-64bit.iso

Screen z sesji wayland:
[Obrazek: zpDk9vsl.png]
[Obrazek: userbar.png]
Prowadzę to forum od roku 2007. Przez ten czas projekt minta bardzo negatywnie się zmienił, stąd mogą w moich postach być opinie z którymi można się nie zgadzać.
Odpowiedz
0
O, dzięki wielkie. Czy nadal nie działa z Ventoy? Trzeba osobny pendrive do instalacji?
"Każde logiczne myślenie jest poczytywane przez ludzi nielogicznych a pobożnych, za brak wiary" ks. prof. Włodzimierz Sedlak
Odpowiedz
0
działa z ventoy
Prowadzę to forum od roku 2007. Przez ten czas projekt minta bardzo negatywnie się zmienił, stąd mogą w moich postach być opinie z którymi można się nie zgadzać.
Odpowiedz
0
czy można podmienić istniejącą wersję xfce na ta Twoją?
Odpowiedz
0
Nie, tylko reinstalacja. Można spróbować ręcznie wgrać te rzeczy, które zmieniłem, automatu żadnego pod to nie ma. Przy tak małej popularności nie miało to żadnego sensu. Szybciej jest przeinstalować.
Odpowiedz
0
Dzięki wielkie za zrobienie tego remix'a Wink

A może kiedyś remix Minta z KDE Plasmą? Big Grin
Odpowiedz
0
Nie lepiej po prostu użyć kde neon?
Odpowiedz
0
(23-03-2025, 20:34)mati75 napisał(a): Nie lepiej po prostu użyć kde neon?
To trochę dystrybucja na zasadzie bycia poligonem doświadczalnym dla KDE i testowania nowej wersji środowiska bym powiedział. Bardziej Tuxedo OS tutaj lepszym przykładem jest, ale rozumiem, do czego zmierzasz.
Odpowiedz
0
mati ja wiem, że zapewne daleki jesteś od posuwania się do plagiatów wszelakich, ale narzędzie o którym chcę wspomnieć, udało się zaimplementować dla Debiana, a twórcy wcale nie są specjalnie przeciwni, aby próbować używać w innych obszarach ich rozwiązania. A mianowicie mam na myśli app z Mx Linux "zrzut systemu". Jest to coś tak genialnego dla początkujących, że aż dziw iż tylko jedno distro jest w stanie zaoferować takie rozwiązanie. Możliwość zrzutu swego systemu do iso na pendrive, pozwala nie dość, że na korzystanie praktycznie wszędzie z własnego systemu, to pozwala też zwyczajnie przywrócić go 1:1 po ewentualnych, nie chcianych zmianach. Jest szansa, byś spróbował pochylić się nad tym tematem? Cokolwiek byś potrzebował, aby zechcieć w ogóle zerknąć w tę stronę, mogę spróbować zapewnić.
Odpowiedz
1
Ten program powinno się dać zainstalować bez problemu w debianie. Tylko on sam z siebie ma mechanizmy do generowania live cd, jak ktoś by chciał to można zrobić odpowiedni system.
Odpowiedz

Skocz do:

Użytkownicy przeglądający ten wątek: 1 gości