Ocena wątku:
  • 0 głosów - średnia: 0
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Który linux mint najbardziej stabilny?
0
Witam

Chciałbym się przesiąść z ubuntu na linux mint ale nie wiem które wybrać MATE czy Cinamon?? Najbardziej chodzi mi o stabilność. Aby się nie wieszało i nie wywalało błędów. I czy mint wykrywa dobrze drukarki tzn. na sterownikach które ma w jądrze? Mam HP 150nw. Pod ubuntu samo wykrywało mi drukarke. I czy mint dobrze działa z kartami graficznymi AMD?
Odpowiedz
0
Mint to jest właściwie ubuntu ze zmienioną tapetą. Jeśli są jakieś błędy w ubuntu to będą też w mincie. Osobiście nie trawie środowiska cinnamon, jak patrze w jego kod i poziom rozwoju to widzę kompletny amatorszczyzn. Jeśli miałbym koniecznie wybierać koniecznie system bazujący na ubuntu to wybrałbym kde neon.
[Obrazek: userbar.png]
Prowadzę to forum od roku 2007. Przez ten czas projekt minta bardzo negatywnie się zmienił, stąd mogą w moich postach być opinie z którymi można się nie zgadzać.
Odpowiedz
0
ok rozumiem więc pewnie z instalacją drukarki nie będe miał problemów, tzn. mam jeden bo ta moja hp 150 nw to laserówa i jak korzystam z windzgrozy to jest tam przy instalacji sterowników do tej drukarki taki opcjonalny programik który pokazuje jaki jest poziom proszku w tonerach hp, jak zainstalowałem sterowniki od hp pod linuxem to już tego nie mam a chciałbym całkowicie przesiąść się na linuxa tylko jak bez tego programiku?

Dodano po pewnym czasie:
Chociaż nie, przepraszam pokazuje. Teraz to zauważyłem. Sorki.
Odpowiedz
0
Sterowniki w przeciwieństwie do jakości drukarek, hp ma pod linux bardzo dobre.
Prowadzę to forum od roku 2007. Przez ten czas projekt minta bardzo negatywnie się zmienił, stąd mogą w moich postach być opinie z którymi można się nie zgadzać.
Odpowiedz
0
hp-gui nie wyświetla tego?
Odpowiedz
0
(Wczoraj, 21:38)matadrox napisał(a): hp-gui nie wyświetla tego?

Tzn. wyświetla, ale tak dziwnie bo zgadza się wszystko yellow, black, cyan tylko nie ma magenty a według sterownika pod windzgrozą jeszcze mam czerwonego jakieś 20%.
Odpowiedz
0
Jako wifi lub lan jej używasz?
Odpowiedz
0
Jako lan poprzez ruter.
Odpowiedz
0
U mnie w modelu laserjet pro jest strona pod adresem ip drukarki i tam pokazuje dokładnie ile jest tonera.
Odpowiedz
0
(Wczoraj, 22:20)mati75 napisał(a): U mnie w modelu laserjet pro jest strona pod adresem ip drukarki i tam pokazuje dokładnie ile jest tonera.

Faktycznie działa to i pokazuje stan tonera. Dzięki.
Odpowiedz

Skocz do:

Użytkownicy przeglądający ten wątek: 2 gości