27-09-2020, 16:09
1
Zdaje się, że tu już nawala nakładka graficzna. Może się mylę, ale najlepiej, wszelkie działania na użytkownikach/kontach, przeprowadzać z poziomu konsoli.
Rozwiązane ale namieszałem xD
|
27-09-2020, 16:09
1 Zdaje się, że tu już nawala nakładka graficzna. Może się mylę, ale najlepiej, wszelkie działania na użytkownikach/kontach, przeprowadzać z poziomu konsoli.
27-09-2020, 16:50
0 Nadaj użytkownikowi root to samo hasło które masz dla konta z uprawnieniami admina. Terminal (przy wpisywaniu hasło nie będzie widoczne):
sudo passwd root Otwórz terminal jako użytkownik root: su Zmień hasło na koncie standardowym na co chcesz (zamiast XXXX wpisz nazwę konta): passwd XXXX
27-09-2020, 21:59
0 Przydałoby się jakieś podsumowanie.
Zasady forum | Poradniki i najczęstsze pytania | 90% odpowiedzi na wszystkie pytania
A imię jego czterdzieści i cztery.
27-09-2020, 22:18
0 W moim przypadku pomogło wejść do gruba u mnie "shift + esc" samo "shift" albo samo "esc nie działało" samo "esc" pokazywało tylko log podczas startu systemu a sam "shift" nic nie powodował. W grubie odpaliłem recovery potem wiersz poleceń i użyłem komend do nadania swojego użytkownika do grupy admin. Po restarcie systemu jest wszystko już dobrze a na przyszłość włączę sobie TimeShift chodź z drugiej strony gdybym go użył nie nauczył bym się tego co mi tutaj doradzono.
Pozdrawiam
27-09-2020, 22:36
0 Oznaczam wątek jako rozwiązany.
Zamykam wątek.
Zasady forum | Poradniki i najczęstsze pytania | 90% odpowiedzi na wszystkie pytania
A imię jego czterdzieści i cztery. |
« Starszy wątek | Nowszy wątek »
|