Ocena wątku:
  • 0 głosów - średnia: 0
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Miętowy Remix 22.1 xfce
2
Better response on post Miętowy Remix 22.1 xfceZaktualizowałem obrazy do wersji 22.1. Przeniosłem większość zmian z https://forum.linuxmint.pl/showthread.php?tid=2872.
Dodatkowo:
- Zaktualizowałem xfce do wersji 4.20.
- Dodałem konfiguracje wayland dla xfce. Działa średnio.

Xfce 4.20 ma problem ze zmianami tapety, dodałem skrypt do autostartu który to naprawia. Jakby ktoś chciał ustawić własną to należy go wyłączyć. Jak już będzie poprawka wydana, zrobię nowe iso i dam info.

Testowałem instalacje tylko na maszynie z uefi z wyłączonym secure boot. Instaluje się poprawnie obok windows.

Dodatkowo zrobiłem obraz oznaczony jako hwe z kernelem 6.11.

URL do pobrania plików

https://sourceforge.net/projects/ulmlxde...-64bit.iso

https://sourceforge.net/projects/ulmlxde...it-hwe.iso

Sumy kontrolne:
Kod:
2c65f7b609f86ce31e62c60f8647c1e6  MietowyRemix-22.1-xfce-64bit-hwe.iso
f3b2fe3773f4e5e1f47da14407825e16  MietowyRemix-22.1-xfce-64bit.iso

Screen z sesji wayland:
[Obrazek: zpDk9vsl.png]
[Obrazek: userbar.png]
Prowadzę to forum od roku 2007. Przez ten czas projekt minta bardzo negatywnie się zmienił, stąd mogą w moich postach być opinie z którymi można się nie zgadzać.
Odpowiedz
0
O, dzięki wielkie. Czy nadal nie działa z Ventoy? Trzeba osobny pendrive do instalacji?
"Każde logiczne myślenie jest poczytywane przez ludzi nielogicznych a pobożnych, za brak wiary" ks. prof. Włodzimierz Sedlak
Odpowiedz
0
działa z ventoy
Prowadzę to forum od roku 2007. Przez ten czas projekt minta bardzo negatywnie się zmienił, stąd mogą w moich postach być opinie z którymi można się nie zgadzać.
Odpowiedz
0
czy można podmienić istniejącą wersję xfce na ta Twoją?
Odpowiedz
0
Nie, tylko reinstalacja. Można spróbować ręcznie wgrać te rzeczy, które zmieniłem, automatu żadnego pod to nie ma. Przy tak małej popularności nie miało to żadnego sensu. Szybciej jest przeinstalować.
Odpowiedz
0
Dzięki wielkie za zrobienie tego remix'a Wink

A może kiedyś remix Minta z KDE Plasmą? Big Grin
Odpowiedz
0
Nie lepiej po prostu użyć kde neon?
Odpowiedz
0
(23-03-2025, 20:34)mati75 napisał(a): Nie lepiej po prostu użyć kde neon?
To trochę dystrybucja na zasadzie bycia poligonem doświadczalnym dla KDE i testowania nowej wersji środowiska bym powiedział. Bardziej Tuxedo OS tutaj lepszym przykładem jest, ale rozumiem, do czego zmierzasz.
Odpowiedz
0
mati ja wiem, że zapewne daleki jesteś od posuwania się do plagiatów wszelakich, ale narzędzie o którym chcę wspomnieć, udało się zaimplementować dla Debiana, a twórcy wcale nie są specjalnie przeciwni, aby próbować używać w innych obszarach ich rozwiązania. A mianowicie mam na myśli app z Mx Linux "zrzut systemu". Jest to coś tak genialnego dla początkujących, że aż dziw iż tylko jedno distro jest w stanie zaoferować takie rozwiązanie. Możliwość zrzutu swego systemu do iso na pendrive, pozwala nie dość, że na korzystanie praktycznie wszędzie z własnego systemu, to pozwala też zwyczajnie przywrócić go 1:1 po ewentualnych, nie chcianych zmianach. Jest szansa, byś spróbował pochylić się nad tym tematem? Cokolwiek byś potrzebował, aby zechcieć w ogóle zerknąć w tę stronę, mogę spróbować zapewnić.
Odpowiedz
1
Ten program powinno się dać zainstalować bez problemu w debianie. Tylko on sam z siebie ma mechanizmy do generowania live cd, jak ktoś by chciał to można zrobić odpowiedni system.
Odpowiedz

Skocz do:

Użytkownicy przeglądający ten wątek: 1 gości