Statystyki |
» Użytkownicy: 745
» Najnowszy użytkownik: zygmuntpl
» Wątków na forum: 2 530
» Postów na forum: 18 739
Pełne statystyki
|
|
|
VMWARE [W10] sterowniki |
Napisane przez: Gość - 19-11-2019, 13:39 - Forum: Przedszkole Linuksa
- Odpowiedzi (3)
|
 |
Witam, na swoim mincie 19.2 zainstalowalem vmware a wnim windowsa10, gdy prubóję zainstalować sterowniki do windowsa wyskakuje mi komunikat "NVIDIA GeForce Experience requires an NVIDIA GPU" jak to można naprawić ?
|
|
|
Start MInta z dysku Windowsa zamiast Minta |
Napisane przez: Gość - 17-11-2019, 23:53 - Forum: Instalacja i uruchamianie
- Odpowiedzi (15)
|
 |
Doberek,
Mam w kompie kilka dysków, ale istotne są dwa z nich, na pierwszym m2 znajduje się Windows, na 2 ssd jest linux.
Mimo że ręcznie podzieliłem ssd na 2 partycje (sdb1 - efi, sdb2 - ext4) i wskazaniu rozruchu na sdb1 botowanie odbywa się z dysku m2 a nie z dysku ssd
Co zrobiłem źle?
|
|
|
Network manager - WIFI |
Napisane przez: Gość - 17-11-2019, 12:42 - Forum: Przedszkole Linuksa
- Odpowiedzi (7)
|
 |
Cześć forumowicze,
Na wstępie chciałbym zaznaczyć, że jestem totalym świeżakiem w Linuxie.
Ostatnio, kiedy zastanawiałem się nad przejściem na Linuxa i wybrałem do sprawdzenia dystrybucję Mint od razu na wstępie napotkałem pierwszy problem (zaznaczam, że system nie był jeszcze wtedy zainstalowany). Mianowicie nie mogłem połączyć się ze swoim WIFI. System pokazywał mi, że próbuję się połączyć z internetem, ale po dłuższej chwili wyskakiwał komunikat, że zostałem odłączony i jestem offline. Następnie router znikał z listy sieci bezprzewodowych. Więc postanowiłem, że trochę o tym poczytam. Z tego co zdążyłem się dowiedzieć, to możliwy "bug" network managera. Również trochę popisałem i zostałem wysłany tutaj, bo podobno aby to naprawić potrzeba trochę umiejętności (a jak zaznaczyłem wyżej, jestem kompletnie nowy).
Z góry dziękuję za pomoc
|
|
|
Mulenie Systemu |
Napisane przez: InfiniteLove - 16-11-2019, 00:51 - Forum: Przedszkole Linuksa
- Odpowiedzi (12)
|
 |
Witajcie. Dużo słyszałem, że Linux to taki system który raczej nie zawiesza kompa na 20 minut.
Co zatem się dzieje, ponieważ ostatnio prawie codziennie wieczorem Linux przypomina mi Okienka. Komp zaczyna mocno coś robić przez co nawet przeglądarka (Brave) się zawiesza tj nic nie można zrobić. Tak bardzo chciałem uwolnić się od zamulania Okienek a tutaj takie coś.
Czym to może być spowodowane? Migawkę mam włączoną raz na tydzień a nie codziennie więc co innego może tak zajmować system/lapka?
Chętnie sprawdzę jaki to proces wtedy ostro muli system ale jak to sprawdzić?
Miałem nadzieję na większą płynność niż na Okienkach :-)
Pomożecie?
|
|
|
Czy Mint kiedykolwiek będzie "nowszy"? |
Napisane przez: Gość - 15-11-2019, 13:55 - Forum: Hyde Park
- Odpowiedzi (10)
|
 |
No ludzie, wersja 19.2 i nadal zmian tyle co kot napłakał. Koderzy Minta jaja sobie robią?
Instalujesz 19.2 i praktycznie cały system w kosz!
GTK+ stare jak grom...
Jądra stare...
wszystko stare!
Kiedy to się w końcu skończy?
Identycznie jest z nawet ot by Thunarem!
Czy ludzie którzy wydają nowe wersje Minta są zdrowi??
|
|
|
|