Statystyki |
» Użytkownicy: 746
» Najnowszy użytkownik: dzickens
» Wątków na forum: 2 531
» Postów na forum: 18 743
Pełne statystyki
|
|
|
Środowisko Java, Przeglądarka |
Napisane przez: pawewoj - 14-10-2019, 21:50 - Forum: Software
- Odpowiedzi (4)
|
 |
Chcę uzyskać dostęp do konta domu maklerskiego. Niestety aplikacja do obsługi tego rachunku wymaga środowiska java, korzystam z mozill v.69, niestety nie potrafię tam się zalogować. Aplikacja do logowania to sidoma_kl.jnlp. Czy w ogóle jest możliwe logowanie się tam przez linuxa? Czy mam przeprosić się z Windowsem?
Próbowałem instalować javę ale chyba ta mozilla nie współpracuje z javą.
Chciałem zainstalować Chromium-browser ale instalacja nie rusza (komunikat: System pakietów jest uszkodzony
Proszę sprawdzić, czy używane są repozytoria osób trzecich. Jeśli tak, to proszę je wyłączyć, ponieważ są częstym źródłem problemów.
Następnie proszę uruchomić następujące polecenie w terminalu: apt-get install -f
Szczegóły:
Zależności dla następujących pakietów, nie zostały spełnione:
ibm-java80-plugin: Depends: ibm-java80-jre (= 8.0.5.40-0ubuntu1) ale został zainstalowany)
ten plugin to chyba sam instalowałem albo włączyłem
Link do strony Domu Maklerskiego: https://maklernet.dmbps.pl/
|
|
|
JAVA_HOME problem |
Napisane przez: Gość - 14-10-2019, 17:20 - Forum: Software
- Odpowiedzi (1)
|
 |
Witam, zainstalowałem java8 tzn rozpakowałem /opt/jdk1.8.0_221. następnie w sudo nano /etc/environment ustawiłem zmienne
Kod: PATH="/usr/local/sbin:/usr/local/bin:/usr/sbin:/usr/bin:/sbin:/bin:/usr/games:/opt/jdk1.8.0_221/bin"
JAVA_HOME="/opt/jdk1.8.0_221"
po restarcie pc wpisujac java --version
Kod: openjdk 11.0.4 2019-07-16
OpenJDK Runtime Environment (build 11.0.4+11-post-Ubuntu-1ubuntu218.04.3)
OpenJDK 64-Bit Server VM (build 11.0.4+11-post-Ubuntu-1ubuntu218.04.3, mixed mode, sharing
wiec mysle sobie trzeba to zrobić innym sposobem tzn sudo update-alternatives --config java
ale po wpisaniu tej komendy wyskakuje mi
Kod: There is only one alternative in link group java (providing /usr/bin/java): /usr/lib/jvm/java-11-openjdk-amd64/bin/java
Nothing to configure.
czy ten folder z /opt mam przeniesc do /usr/lib/jvm/ ?
|
|
|
Brak na panelu zminimalizowanych programów |
Napisane przez: Gość - 12-10-2019, 00:34 - Forum: Przedszkole Linuksa
- Odpowiedzi (5)
|
 |
Witam
zainstalowałem minta 19.2 i jest ok ale gdy otworzę jakiś program i chcę go zminimalizować to nie widzę go na panelu dolnym proszę o rade co zrobić. Mogę go wywołać wciskając klawsze Alt + Tab ale wolałbym jednak widzieć co mam na panelu.
Pozdrawiam
Castillon
|
|
|
Filmy 3d z laptopa na telewizor. |
Napisane przez: Gość - 11-10-2019, 21:18 - Forum: Multimedia
- Odpowiedzi (5)
|
 |
Witam.
Chciałbym się dowiedzieć, dlaczego filmy 3D które próbuję odtworzyć za pomocą kabla HDMI przycinają na telewizorze. Nie jest to dość mocne, ale widocznie odczuwalne i uciążliwe. Komputer to ASUS R510L. Telewizor to LG.
Dziękuję za ewentualne wsparcie i pozdrawiam.
|
|
|
Ustawienia |
Napisane przez: Gość - 09-10-2019, 23:28 - Forum: System
- Odpowiedzi (5)
|
 |
Witam. LM19.2 Mate
1)Gdzie znajdę ustawienia Grub-a?W LM17 miałem je w ustawieniach systemowych po zainstalowaniu Grub 2.
2)Czy można zmienić zegar w panelu na bardziej kofigurowalny.
3)W jaki sposób zmienić ustawienie obszarów roboczych(pulpitów)aby każdy był inny.(LM19.2Xfce)
4)Czy Menadżer aktualizacji nie ma już ikon(1,2,3,4,5)wskazujących jaki jest wpływ pakietu na system?
Pozdrawiam Paweł
|
|
|
Swobodna wideo konferencja na Linuxie |
Napisane przez: Gość - 09-10-2019, 07:02 - Forum: Off topic
- Odpowiedzi (1)
|
 |
Cześć
1) Czy na laptopie z 4GB ramu (procek i3), na Linuxie Mint można swobodnie prowadzić wideo konferencje na Facebooku lub Instagramie bez żadnego zacinania? tak aby sygnał transmisji wideo był płynny i nie zacinał sie..?
2) Czy można na LinuxieMint odpalić Firefoxa i ściągnąc instalkę przeglądarki Chrome ze strony Chrome'a i normalnie zainstalować Chrome klikając myszką w GUI instalatora?
|
|
|
|